Operation av visdomständer

Visdomständer sitter längst bak i munnen och växer vanligtvis fram i 18-25 årsåldern. En visdomstand som har gott om plats och som är lätt att hålla ren fungerar lika bra som alla andra tänder.Tyvärr så råder det ofta platsbrist,visdomständer kilar sig fast ,matrester fastnar,tandköttet svullnar och ibland skadas benet runtomkring visdomstanden samt andra tänder.

Ibland kan visdomständer tas bort på vanligt sätt utan operation, men om tanden inte kommit upp ordentligt, eller har snåriga rötter kan operation bli nödvändigt. Operationen sker under lokalbedövning. Om du känner dig orolig rekommenderar vi att du prata med oss inför behandlingen. Vid behov kan premedicinering/lugnande medel tas före operationen.

Det är vanligt med värk några dagar efter en visdomstands operation.Undersökningen har visat att ca. 10% får problem främst under första veckan.Majoriteten av besvären kan lindras med hjälp av smärtstillande och andra antiinflamatoriska medel. De vanligaste besvären är svullnad,svårigheter att gapa och värk.

Boka tid