Våra behandlingar

Vi täcker alla dina tandbehov

Problem med tänderna kan uppstå hur väl du än tar hand om dina tänder.

Vi finns här för dig och ger dig en individuell tandvårdsbehandling i samråd med dig. Det kan handla om en årlig kontroll, en fyllning som behöver åtgärdas eller att du inte känner dig bekväm med utseendet på dina tänder.

Hos oss kan du förvänta dig tandvård av hög kvalitet, bli lyssnad på, mycket omtanke och en god service. Vi har dessutom  har lång erfarenhet av att behandla patienter som tycker att det är obehagligt att gå till tandläkaren. 

När du kommer till oss behöver vi först göra är en komplett undersökning, med  de röntgenbilder som kan behövas. Sen diskuterar vi tillsammans vilken behandling som skulle passa dig bäst och kommer med ett kostnadsförslag.

Vi är anslutna till:
Försäkringskassan och
medlemmar i  Privattandläkarföreningen.  

Nedan ser Du exempel på behandlingar med en förenklad prislista.

Bettskena

En bettskena kan användas när man gnisslar, pressar eller biter ihop sina tänder, oftast nattetid, och man kan vakna med huvudvärk eller ömma käkar och muskulatur.

En bettskena kan lindra skydda och ta bort besvären.

Våra tandläkare i Solnacentrum på Solna Centrums Tandklinik  har lång erfarenhet av bett rehabilitering och behandling med olika bettskenor.

Prisexempel Bettskena

Bettskena i hårdakrylat: 4500 kr
Bettskena i mjukplast: 2500 kr

Snarkskena

Om du har problem med snarkningar våra tandläkare i Solna centrum  kan hjälpa dig med en snarkskena, även kallat apneskena.

Du kan få större del av din kostnad betalt av landstinget om du får en remiss för snarkskena från sjukvården.

Prisexempel

Snarkskena: 6950 kr

Implantat

Implantatbehandling är en metod för att ersätta förlorade eller skadade tänder med konstgjorda tänder. Behandlingen kan utföras i alla delar av käken.

Våra tandläkare i Solna centrum på Solna Centrums Tandklinik  har över 20 års erfarenhet av implantat behandlingar .

Denna behandling utförs genom att titanskruvar (så kallade fixturer) opereras in i käkbenet. Tandläkaren avgör om implantatbehandlingen ska göras i ett eller två steg, då läkning ibland är nödvändigt innan nästa steg ska utföras. På fixturena kan sedan nya tänder fästas.

Titan är en metall som fungerar mycket bra ihop med kroppen med förmågan att växa fast i käkbenet och ej stötas bort. Implantatbehandlingar är oftast smärtfria där endast lokalbedövning behövs.

 • En tandersättning som är så nära naturliga tänder det går att komma
 • Bevarar friska angränsande tänder
 • Den enda metoden för tandersättning som bevarar käkbenet
 • Ger fastsittande tänder
 • Lång erfarenhet och mycket goda resultat
 • God estetik = ett vackert leende
Prisexempel Implantat

Konsultation: 0 kr
Implantat singel: 15-25.000 kr
Implantat helkäke: 55-65.000 kr

Operation av visdomständer

Visdomständer sitter längst bak i munnen och växer vanligtvis fram i 18-25 årsåldern. En visdomstand som har gott om plats och som är lätt att hålla ren fungerar lika bra som alla andra tänder.Tyvärr så råder det ofta platsbrist,visdomständer kilar sig fast ,matrester fastnar,tandköttet svullnar och ibland skadas benet runtomkring visdomstanden samt andra tänder.

Ibland kan visdomständer tas bort på vanligt sätt utan operation, men om tanden inte kommit upp ordentligt, eller har snåriga rötter kan operation bli nödvändigt. Operationen sker under lokalbedövning. Om du känner dig orolig rekommenderar vi att du prata med oss inför behandlingen. Vid behov kan premedicinering/lugnande medel tas före operationen.

Våra tandläkare i Solna centrum har lång erfarenhet av visdomstands kirurgi

Det är vanligt med värk några dagar efter en visdomstands operation.Undersökningen har visat att ca. 10% får problem främst under första veckan.Majoriteten av besvären kan lindras med hjälp av smärtstillande och andra antiinflamatoriska medel. De vanligaste besvären är svullnad,svårigheter att gapa och värk.

Rotfyllning

Varje tand har mellan en till fyra rotkanaler som innehåller pulpa vävnad. Många av dagens tandproblem beror ofta på att tanden utsatts för ett djupt kariesangrepp där bakterier nått tandpulpan som infekterats. Tandpulpan kan även skadas genom svåra olyckor som bidrar till en fraktur på tanden. De första symptomen på en sjuk tand är bland annat smärta och känslighet i tanden.

Rotfyllning tar vanligtvis mellan ett till tre tandläkarbesök. Först borras ett litet hål ner till den inre kammaren och den inflammerade pulpvävnaden avlägsnas. Rotkanalerna rengörs därefter och desinficeras. Sedan fylls tanden med ett bakterietätt provisoriskt fyllningsmaterial. När den permanenta rotfyllningen utförs är all levande vävnad och infektion avlägsnad.

Våra tandläkare i Solna Centrum på Solna centrums tandklinik har lång erfarenhet av rotbehandlingar.

Vid den permanenta rotfyllningen används små spetsar av ett elastiskt material som förhindrar infektion. Dessa förs ner i rotkanalerna, och mellanrummen fylls ut med en förseglingsmassa. Genom en röntgenbild kontrolleras det om rotfyllningen är tät och når ända ner till rotspetsen.

Efter ingreppet kan tanden vara öm i två till tre dagar. De flesta patienter som har erfarenhet av rotfyllning upplever litet eller inget obehag efter behandling. Ju större infektion tanden hade desto känsligare är den efter behandling.

Prisexempel hos tandläkare i Solna centrum

Rotfyllning en rotkanal: 3480 kr
Rotfyllning två rotkanaler: 4015 kr
Rotfyllning tre rotkanaler: 5130 kr
Rotfyllning fyra rotkanaler: 6500 kr
Akut endodontisk behandling: 1200-1850 kr

Skalfasader

En skalfasad eller porslinfasad är ett tunt skal i porslin som klistras fast på tandens framsida för att ge ett vackrare och jämnare utseende.. Skalfasader ger tänderna ett snyggare utseende, inte bara vad gäller färg, utan även till form och storlek. Skalfasader kan göras på enstaka tänder eller omfatta flra tänder. Med porslinsfasader har man möjlighet att rätta till sina tänder vid:

 • Missfärgningar, är det för mörk färg?
 • Formen, är tanden lite sned eller för kort?
 • Finns det sprickor, glipor eller nedslitna tänder?

Skalet eller fasaden sträcker sig från skäret och upp en bit under tandköttskanten, ser fullständigt naturliga ut och kräver väldigt liten åverkan på tanden. De är mycket tunna och ger tanden en total ”make over”.

Våra Tandläkare i Solna centrum på Solna Centrums Tandklinik har lång erfarenhet av estetisk tandvård.

Prisexempel

Skalfasad: 6500-8500 kr

Akut tid

Behöver du boka en akut tid?

Du kanske har varit med om en olycka eller skada eller så kanske du helt enkelt har tappat en fyllning?


Vid akuta besvär strävar våra tandläkare i Solna efter snabbast möjliga omhändertagande. Hos oss kan du känna dig trygg med den individuella behandling du får.

Tandblekning

Många är nöjda med färgen på sina tänder, andra skulle vilja ha det ljusare och vitare. Tänder kan vara mörka och missfärgade av olika orsaker. De senaste årtiondena effektiva och framför allt skonsamma material har gjort det möjligt för nästan alla att få ljusare tänder. I emaljen finns alltid små mikrosprickor där färgämnen från t. ex mat och dryck kan samlas. Dentinet består av miljontals små trånga kanaler som går ända till pulpan.

Dentinet kan därför också missfärgas. När man bleker tar sig blekmedlet via sprickorna in, löser upp och bleker, färgämnen så att tanden ser ljusare ut. Många undrar om tanden skadas och de vetenskapliga undersökningar har visat att man med hjälp av mikroskop efter en behandling kan se att emaljen på tandens yta har påverkats. Påverkan är dock ungefär lika liten som om man dricker en coca-cola och är inget som upptäcks med blotta ögon. Varaktigheten är individuellt men erfarenhet och vetenskapliga studier visar att det ofta håller i sig i flera år.

Våra erfarna tandläkare i Solna centrum kan hjälpa dig med olika bleknings metoder.

 
Prisexempel

Tandblekning per käke 1250 kr

Tandlossning/Pardontit

Tandlossning, parodontit, orsakas av bakterieinflammation i tandens fäste. Bakterier finns normalt i munnen och under vissa förhållanden, som vid dålig munhygien, stress, rökning, tandsten, sjukdomar som påverkar immunförsvaret samt ärftliga faktorer kan tandköttskanten luckras upp vilket medför att bakterierna lättare får fäste och kan tränga djupare ner mot tandens rothinna och en djup tandköttsficka uppstår. Benet som omger roten luckras upp och tanden blir alltmer rörlig och kan till slut lossna.

Våra tandläkare i Solna centrum har långa erfarenhet av behandling och bett rehabilitering efter tandlossning.

Tandreglering

Funderar du på tandställning? Tandreglering eller Ortodonti behövs när tänderna vuxit snett eller sitter för tätt eller något annat fel när man biter ihop.

Våra erfarna tandläkare i Solna centrum utför tandreglering på både barn och vuxna. Vi använder oss av bl.a. en amerikansk, ny och snabb metod som heter Fastbraces Välkommen till oss för gratis konsultation!

Priser

Vi är anslutna till Försäkringskassan och lämnar gärna kostnadsförslag innan behandlingen påbörjas.

Vår ambition är att göra kvalitativa behandlingar till rätt pris som håller under längre tid och minimera risken för återbesök och upprepade åtgärder.

Vi har nära 30 års erfarenhet av tandvård. Vi erbjuder en komplett tandvård både allmänt och specialisttandvård. Hos oss träffar du alltid samma tandläkare.

Solna centrums tandklinik är en premiumklinik som matchat folktandvårdens priser och erbjuder lägre priser än många andra privata tandläkarkliniker i Stockholm.

Behöver du konsultera en annan tandläkare? Vi hjälper dig gärna. Ta med dig din offert och behandlingsförslag från en annan tandläkare. Om vi inte kan ge dig bättre pris bjuder vi på konsultationen.

Nedanstående är ett urplock av våra vanligaste åtgärder och priser hos våra tandläkare i Solna centrum.

 • 101. Basundersökning ny patient 900 kr
 • 341. Behandling av parodontal sjukdom eller periimplantit, mindre omfattning 585 kr
 • 342. Behandling av parodontal sjukdom eller periimplantit, större omfattning 1200 kr
 • 401. Tand uttagning, en tand 1295 kr
 • 501. Rensning och rotfyllning, en rotkanal 3565 kr
 • 521. Akut trepanation och kavumextirpation 1195 kr
 • 701. Fyllning av en yta på framtand eller hörntand 795 kr
 • 800. Permanent tandstödd krona, en per käke 7500 kr
 • 800 a. Permanent tandstödd krona Zirconium 8000 kr